Operationeel Manager Design & Engineering
Positie in de organisatie:

Onze organisatie heeft een Research- & Designafdeling van ongeveer 15 engineers en modelmakers met kennis en ervaring in alle fases van productontwikkeling. De productontwikkeling loopt van eerste idee tot de overdracht naar onze collega’s in Teplice, vanwaar de uitbesteding aan en ondersteuning van de manufacturing partners wordt uitgevoerd.

Onze R&D-divisie kent 3 disciplines: Design & Engineering (D&E), Mechanical Engineering (ME) en Innovatie. Deze divisies zijn ondergebracht onder een tweetal Operationele Managers. Kernverantwoordelijkheid van D&E is het design van onze producten en de uitwerking hiervan, binnen ME is dit het functioneel technisch ontwerp van onze producten. Innovatie is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van zowel D&E als ME. Binnen ontwikkelprojecten bestaat een nauwe samenwerking met afdelingen in zowel Nieuw-Vennep (Sales en Operations) als Teplice (Quality en Validation).

Functieomschrijving:

Als Operationeel Manager D&E stuur je een groep talentvolle engineers en ervaren modelmakers aan. Samen met je collega Operationeel Manager ME ben je verantwoordelijk voor het resultaat van de R&D-divisie en leg je verantwoording af aan de Manager R&D. Je bent vanuit R&D perspectief verantwoordelijk voor de uitvoering en coördinatie van productontwikkelingsprojecten vanaf het eerste ontwerp tot en met de introductie in de markt. Hierbij initieer en bewaak je zorgvuldig de R&D-capaciteitsplanning (kosten, tijd en resources). De projecten worden integraal gemanaged door separate projectleiders. Met jouw team sta je garant voor en bewaak je de kwaliteit van zowel onze bestaande als nieuwe producten. Als organisatie groeien we snel, wat vraagt om verandering. Het managen van veranderingen is dan ook een essentieel onderdeel van jouw functie. Jouw resultaatgebieden zijn:
- Productdesign en -innovatie;
- Productkwaliteit en -validatie;
- Procesefficiency en -effectiviteit;
- Kostenbeheersing en -reductie;
- Ontwikkeling van jong talent.

Wij zoeken:

een enthousiaste en daadkrachtige persoonlijkheid met leiderschapskwaliteiten en een sterke “drive to perfection”. Je brengt een gezonde dosis humor mee, hebt affiniteit met de Automotive branche en weet het beste uit jezelf én jouw team te halen om mooie concepten voor onze klanten te ontwikkelen. Daarnaast breng je de volgende diploma’s en/of ervaring mee:
- HBO/WO diploma IPO/IO;
- Aantal jaren ervaring in een soortgelijke functie;
- Ervaring met projectmanagement;
- Ervaring met SolidWorks. Catia en Unigraphix is een pré;
-Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duits is een pré.

Wij bieden

-Een uitdagende en afwisselende functie binnen een snelgroeiende onderneming met veel ruimte voor eigen initiatief;
-Volop doorgroeimogelijkheden;
-Mogelijkheden tot verdere scholing;
-Fulltime dienstverband;
-25 vakantiedagen en 13 ADV dagen (bij een fulltime dienstverband);
-Informele prettige werksfeer.

Enthousiast geworden?

Stuur dan je motivatiebrief, cv en portfolio ter attentie van Rombout Pruim (HR Adviseur) naar hrm@snoeks.com. Bel voor meer informatie met de Manager R&D, Johan Cappendijk: 0252-629552.
'Leading partner for car manufacturers and car importers'
+1 586 - 716 - 9588